Pályázatok

Telephelyfejlesztés a Mezőkövesdi Bútoripari Kft.-nél

A project alapadatai:
– Projekt azonosító: ÉMOP-1.1.1/FB-13-2013-0021
– Igényelt támogatás: 60.000.000 Ft
– Támogatás mértéke: 69,294787%
– A projekt költségvetése: 86.586.600 Ft
– Projekt tervezett befejezése: 2015. június 30.

A projekt bemutatása:
Jelen projekt keretében vállalkozásunk, a Mezőkövesdi Bútoripari Kft. telephelyén, a 3400 Mezőkövesd, Asztalos u. 2. szám alatt található, 5998/14 és 5998/15. helyrajzi számú, 100%-ban saját tulajdonban lévő ingatlanon valósít meg olyan fejlesztést, amely jelentősen hozzájárul a vállalkozás működéséhez és fejlődéséhez. A fejlesztés keretében az épület tetőszerkezetének felújítása történik meg (5998/14 helyrajzi számú épület), illetve napelemes energiaellátó rendszereket telepítünk az 5998/15 helyrajzi számú épületre.
A fejlesztés következménye versenypozíciónk erősödése a meglévő piacokon, új piacok szerzése, további fejlesztések megalapozása. Így biztosított munkahelyeink megtartása, valamint további munkahelyek teremtése.

A projekt megvalósulásának helyszíne:
3400 Mezőkövesd, Asztalos u. 2., hrsz: 5998/14, 5998/15

A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:
Nemzetgazdasági Minisztérium
Cím: 1539 Budapest, Postafiók 684.
E-mail: gazdasagfejlesztes@ngm.gov.hu
Infovonal: 40/200-617
Honlap: www.palyazat.gov.hu

NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.
Cím: 3535 Miskolc, Széchenyi István utca 107.
E-mail: norda@norda.hu
Infovonal: 06 46 504-460
Honlap: www.norda.hu

Mezőkövesdi Bútoripari Kft., 3400 Mezőkövesd, Széchenyi út 10.

Kapcsolattartó: ifj. Persze László, Tel.: 49/413-411, www.mezobutor.hu

Mezőkövesdi Bútoripari Kft. gyártáskapacitás bővítése

A project alapadatai:
– Projekt azonosító: GINOP-1.2.1-15-2015-00026
– Igényelt támogatás: 77.277.380 Ft
– Támogatás mértéke: 50%
– A projekt költségvetése: 154.554.761 Ft
– Projekt tervezett befejezése: 2016. 12. 29.

A projekt bemutatása:
A projekt megvalósítása során beszereztünk 1 db Biesse Akron 1445 élzáró automata sort, 1 db lamellás korpuszprést, 1 db SCM PRATIX S 22 D CE normás CNC megmunkáló központot, 1 db MORBIDELLI CYFLEX HP R flexibilis CNC fúrómarót, 1 db elektronikus lapszabász gépet, 1 db TF-300H típusú vákuumprést, 1 db elektromos homlokvillás targoncát. A WoodCadCam Alkalmazási szoftverrel optimalizálni tudjuk a gyártási folyamatokat. A projekt megvalósítása óta jelentős gyártókapacitás áll rendelkezésünkre, így újabb megrendeléseket is el tudtunk vállalni, ki tudunk elégíteni olyan megrendelői igényeket is, melyeket korábban nem.
Gyorsabban és jobb minőségben tudjuk termékeinket előállítani, ezzel ügyfélkörünk folyamatosan bővül. Kapacitásunk növekedése árbevételünk emelkedését vonja maga után.

A projekt megvalósulásának helyszíne:
3400 Mezőkövesd, Asztalos u. 2., hrsz: 5998/2

A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:
Nemzetgazdasági Minisztérium
Cím: 1539 Budapest, Postafiók 684
E-mail: gazdasagfejlesztes@ngm.gov.hu
Infovonal: 06 40 200-617
Honlap: www.palyazat.gov.hu

Mezőkövesdi Bútoripari Kft, 3400 Mezőkövesd, Széchenyi út 10.

Kapcsolattartó: ifj.Persze László, Tel.: 49/413-411, www.mezobutor.hu

Munka és magánélet összehangolását lehetővé tevő rugalmas foglalkoztatás bevezetése a Mezőkövesdi Bútoripari Kft.-nél

A project alapadatai:
– A kedvezményezett neve: Mezőkövesdi Bútoripari Kft.
– Projekt azonosító: : GINOP-5.3.2-16-2016-00133
– Elnyert támogatási összeg: : 9.781.847 Ft
– Támogatás mértéke: 100%
– Megvalósítási időszak: 2017.05.24-2018.05.23
– A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.05.23

A projekt tartalmának bemutatása:
A GINOP-5.3.2-16 – A rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban – rugalmas, családbarát foglalkoztatási módszerek bevezetése a munkáltatóknál konstrukció célja a munka és a magánélet összehangolását megteremtő megoldások lehetővé tétele. A konstrukció kiemelten a kisgyermeket nevelő szülök munkaerő-piacra való sikeres visszatérését, valamint a munkába való beilleszkedésüket helyezte fókuszába. A munka és a magánélet összehangolását segítő intézkedések a kisgyermeket nevelő szülőkön túl az egyéb speciális élethelyzetben lévő csoportok (pl. munka mellett tanulmányokat folytatók, idős vagy beteg családtagot ápolók stb.) foglalkoztatásának növeléséhez is hozzájárul. Mindezek megteremtésének a legfőbb eszköze a rugalmas foglalkoztatás gyakorlatának, kultúrájának terjesztése és kialakítása.
Összesen 8 munkakört és 9 főt tervez a Kft. átalakítani rugalmas foglalkoztatási formákba. A bevezetni kívánt rugalmas foglalkoztatási forma a kötetlen munkarend és a rugalmas munkaidő. A kötetlen munkarend által teljes fokú szabadságot kap a munkavállaló időbeosztás tekintetében, ezáltal a munkahelyi és magánéleti teendőit önállóan tudja saját felelősségére összehangolni. Az alábbi tevékenységek megvalósításával tervezzük a bevezetést támogatni. Az átalakított munkakörök kapcsán javasolt szervezetfejlesztést egy fő mentor kinevezésével tervezzük támogatni. A mentor már jól ismeri a feladatokat, folyamatokat. Feladatai, mentoráltak kijelölése és a tudásátadási folyamatok kiépítése lesz, feladatai egy műhelymunka keretében kerül tervezetten tisztázásra. A rugalmas foglalkoztatási forma monitorozását igény- és elégedettségmérés felvételével kívánjuk mérni, mivel indokoltnak látjuk a szervezetfejlesztési folyamat során érintett dolgozók elvárásainak tisztázását és az átalakítások beválásának követését. A változásokkal járó konfliktusok kezelésére konfliktuskezelés képzés megtartását tervezi a Kft. A hatékony bevezetés érdekében szakmailag indokoltnak tartjuk a munkafolyamatok újragondolását, a megváltozott munkarend figyelembevételével, ennek eszköze a munkafolyamat tisztázó műhelymunkák tartása lesz. Mivel a rugalmas foglalkoztatás bevezetésével más jellegű feladatokkal fognak találkozni a vezetők, ezt a változást vezetői coaching és vezetőképzés formájában tervezzük fejleszteni, hogy a vezetők a delegálási feladatkiosztási, munkaszervezési készségeik fejlődjenek. A munkaszerződések átírásához elengedhetetlen munkajogi tanácsadás igénybevétele, hogy a törvényi szabályozásnak megfelelően kerüljön bevezetésre a kötetlen munkarend és rugalmas munkaidő. A teljes folyamatot IT eszközök és szoftverek beszerzésével szeretnénk fenntarthatóvá tenni. Az átalakításban érintett munkavállalók részére távoli elérést tervezünk kiépíteni, egy arra alkalmas szervert beszerezni és a hozzá kapcsolódó hozzáférést legalább 7 főre kiépíteni, a távoli eléréshez szükséges rendszer szoftver alkalmazásokat biztosítani, hogy még inkább növelni tudjuk a munka-magánélet összehangolását.

Mezőkövesdi Bútoripari Kft., 3400 Mezőkövesd, Széchenyi út 10.

Kapcsolattartó: Dr. Persze László, Tel.: 49/413-411, www.mezobutor.hu

Sajtóközlemény: Rögzítőszerkezet burkolóelemek oldható rögzítésére egy alaptesthez, valamint burkolóelemekből álló cserélhető burkolat c. találmányhoz kapcsolódó hazai és külföldi oltalomszerzés, valamint szellemi vagyon értékelés

A MEZŐKÖVESDI BÚTORIPARI KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG GINOP-2.1.3-15-2017-00094 azonosítószámú pályázatával sikeresen pályázott a ‘Szellemi alkotások hazai és nemzetközi szellemitulajdon-védelmét szolgáló tevékenységek támogatása az alkotások hasznosulásának előmozdítása érdekében’ (GINOP-2.1.3-15) című kiírásra. A projekt keretében 3 792 600 Ft, 100%-os intenzitású vissza nem térítendő támogatást nyert el az Európai Regionális Fejlesztési Alapból.

Az elnyert összegből a MEZŐKÖVESDI BÚTORIPARI KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG a ‘Rögzítőszerkezet burkolóelemek oldható rögzítésére egy alaptesthez, valamint burkolóelemekből álló cserélhető burkolat’ c. találmányhoz kapcsolódó hazai és külföldi oltalomszerzés, valamint szellemi vagyon értékelés költségeit támogatta meg.

A Társaság megalkotta az ‘öltöztethető’ bútorcsalád projektjét. Az öltöztethető bútorrendszer alap elképzelése szerint a szobában lévő összes bútorelem (ágy, asztal, szekrény, falburkolat, stb.) külső stílusa egy borítólap átcserélésével laikusoknak is könnyen változtatható. Így az adott szoba stílusa és hangulata pillanatok alatt megváltoztatható pl. arab stílusúról barokk stílusúra.

Az elképzelést a Társaság szabadalommal védte le egy előzetes újdonságkutatás pozitív eredménye után, a bejelentés alapszáma P1600352. Jelen koncepcióval a régi bútor is képes a megújulásra, a design vagy a felületi sérülés miatt nem kell kidobni, elég a külső borítóelemeket cserélni. A fejlesztés így egy olyan újfajta megközelítésű bútor fejlesztését célozza meg, amelyet nem lehet más bútorokkal összehasonlítani. Felhasználási területét tekintve főleg szállodai és lakossági értékesítés az elképzelhető, de nem kizárt az irodai vagy közösségi alkalmazás sem. A projekt megvalósulásával egy nemzetközileg is új koncepció alapján felépülő szálloda-bútorcsalád/szisztéma jön létre.

A pályázó szervezet projektjének fizikai befejezésének a napja: 2018.06.28.

Mezőkövesdi Bútoripari Kft., 3400 Mezőkövesd, Széchenyi út 10.

Kapcsolattartó: Dr. Persze László, Tel.: 49/413-411, www.mezobutor.hu

© Copyright – Mezőkövesdi Bútoripari Kft.