Pályázatok

Egyedi rögzítőrendszeren alapuló cserélhető burkolati elemek fejlesztése a Mezőkövesdi Bútoripari Kft.-nél

A project alapadatai:
– Kedvezményezett neve: Mezőkövesdi Bútoripari Kft
– Project címe: Egyedi rögzítőrendszeren alapuló cserélhető burkolat elemek fejlesztése a Mezőkövesdi Bútoripari Kft.-nél
– Projekt azonosító: VEKOP-2.1.7-15-2016-00250
– Igényelt támogatás: 25 974 576 Ft
– Támogatás mértéke: 60,51%
– A projekt költségvetése: 42 925 797 Ft
– Projekt befejezése: 2018.11.20.

A projekt bemutatása:
Társaságunk fő – és egyben árbevételünket meghatározó – tevékenysége az irodabútor gyártás. Cégünk kínálata igen széles: elsősorban irodabútor gyártás – exkluzív irodák, hotelek, múzeumok, bankok berendezéseinek gyártását végezzük. A fejlesztés elsődleges indokoltságát a folyamatosan változó piaci igények kielégítésére való törekvésünk alapozta meg. A fejlesztési folyamat eredményeként széles spektrumú bútorelem (ágy, asztal, szekrény, falburkolat, stb.) külső stílusa egy borítólap átcserélésével laikusoknak is könnyen változtatható, amelynek köszönhetően könnyen és egyszerűen átcserélhetők a bútorok borítólapja. A kifejlesztett termék előnyei egyértelműen megmutatkoznak, úgy mint pl. egy bútor sérülése esetén elegendő csak azt az egy elemet cserélni, ahol a sérülés történt, nem szükséges az egész szobát felújítani, vagy a szállóvendég választhat, hogy milyen stílusú és designnal ellátott szobában szeretne megszállni. A fejlesztésnek köszönhetően bármely bútor folyamatos megújulásra képes nagyobb befektetés nélkül, mely egyebek mellett pénzmegtakarítást is jelenhet a felhasználóknak, hiszen a bútorok karbantartási költsége csökken, élettartama nő. És ezzel párhuzamosan megjelenik a környezetbarát szemlélet és a fenntarthatóság is azáltal, hogy a bútorok élettartalma jelentősen megnövekedik. A projektfejlesztés első fázisában megtörtént a cserélhető falburkolati elemekhez tartozó rögzítési rendszer kidolgozása. A második projektfázisban további cserélhető bútorelemek kidolgozása történt meg, hiszen célunk egy univerzális rögzítőrendszer kidolgozása, ezért a projekt második fázisának célja az első ütemben kidolgozott újfajta rögzítési rendszerek univerzálissá tétele volt a szállodai szoba egyéb bútorelemeinél (ágy, asztal, szekrény, éjjeli, bőröndtartó, stb.). A rögzítési rendszert úgy kellett továbbfejlesztenünk, hogy széles körben alkalmazható legyen más bútorokra is. A harmadik fázisban megtörtént az előző két fázisban kikísérletezett műszaki megoldások kipróbálása és belső tesztelése a lehető legszélsőségesebb körülmények között, szoba belsőket imitálva, amik a valóságban ritkán ugyan, de előfordulhatnak (nagy belmagasság/ kis belmagasság, sok beugró rész/íves falak, stb.). A tesztelés során feltárt hibák mentén történtek a prototípus finomhangolásai, mely folyamat révén tökéletesíteni tudtuk a prototípusunkat. A projekt eredményeként megvalósult az eredetileg is tervezett tartalom, azaz egy olyan prototípus került kifejlesztésre, mellyel a szobaelemek (falak, bútorok) külső burkolati eleme cserélhetővé vált, mely révén szakértő bevonása nélkül alapjaiban megváltoztatható egy bútor vagy belső fal alapvető kinézete, stílusa.

A projekt megvalósulásának helyszíne:
1091 Budapest, Üllői út 19., hrsz.: 36835/A/29.

Mezőkövesdi Bútoripari Kft, 3400 Mezőkövesd, Széchenyi út 10.

Kapcsolattartó: dr.Persze László, Tel.: 49/413-411, www.mezobutor.hu

Telephelyfejlesztés a Mezőkövesdi Bútoripari Kft.-nél

A project alapadatai:
– Projekt azonosító: ÉMOP-1.1.1/FB-13-2013-0021
– Igényelt támogatás: 60.000.000 Ft
– Támogatás mértéke: 69,294787%
– A projekt költségvetése: 86.586.600 Ft
– Projekt tervezett befejezése: 2015. június 30.

A projekt bemutatása:
Jelen projekt keretében vállalkozásunk, a Mezőkövesdi Bútoripari Kft. telephelyén, a 3400 Mezőkövesd, Asztalos u. 2. szám alatt található, 5998/14 és 5998/15. helyrajzi számú, 100%-ban saját tulajdonban lévő ingatlanon valósít meg olyan fejlesztést, amely jelentősen hozzájárul a vállalkozás működéséhez és fejlődéséhez. A fejlesztés keretében az épület tetőszerkezetének felújítása történik meg (5998/14 helyrajzi számú épület), illetve napelemes energiaellátó rendszereket telepítünk az 5998/15 helyrajzi számú épületre.
A fejlesztés következménye versenypozíciónk erősödése a meglévő piacokon, új piacok szerzése, további fejlesztések megalapozása. Így biztosított munkahelyeink megtartása, valamint további munkahelyek teremtése.

A projekt megvalósulásának helyszíne:
3400 Mezőkövesd, Asztalos u. 2., hrsz: 5998/14, 5998/15

A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:
Nemzetgazdasági Minisztérium
Cím: 1539 Budapest, Postafiók 684.
E-mail: gazdasagfejlesztes@ngm.gov.hu
Infovonal: 40/200-617
Honlap: www.palyazat.gov.hu

NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.
Cím: 3535 Miskolc, Széchenyi István utca 107.
E-mail: norda@norda.hu
Infovonal: 06 46 504-460
Honlap: www.norda.hu

Mezőkövesdi Bútoripari Kft., 3400 Mezőkövesd, Széchenyi út 10.

Kapcsolattartó: ifj. Persze László, Tel.: 49/413-411, www.mezobutor.hu

Mezőkövesdi Bútoripari Kft. gyártáskapacitás bővítése

A project alapadatai:
– Projekt azonosító: GINOP-1.2.1-15-2015-00026
– Igényelt támogatás: 77.277.380 Ft
– Támogatás mértéke: 50%
– A projekt költségvetése: 154.554.761 Ft
– Projekt tervezett befejezése: 2016. 12. 29.

A projekt bemutatása:
A projekt megvalósítása során beszereztünk 1 db Biesse Akron 1445 élzáró automata sort, 1 db lamellás korpuszprést, 1 db SCM PRATIX S 22 D CE normás CNC megmunkáló központot, 1 db MORBIDELLI CYFLEX HP R flexibilis CNC fúrómarót, 1 db elektronikus lapszabász gépet, 1 db TF-300H típusú vákuumprést, 1 db elektromos homlokvillás targoncát. A WoodCadCam Alkalmazási szoftverrel optimalizálni tudjuk a gyártási folyamatokat. A projekt megvalósítása óta jelentős gyártókapacitás áll rendelkezésünkre, így újabb megrendeléseket is el tudtunk vállalni, ki tudunk elégíteni olyan megrendelői igényeket is, melyeket korábban nem.
Gyorsabban és jobb minőségben tudjuk termékeinket előállítani, ezzel ügyfélkörünk folyamatosan bővül. Kapacitásunk növekedése árbevételünk emelkedését vonja maga után.

A projekt megvalósulásának helyszíne:
3400 Mezőkövesd, Asztalos u. 2., hrsz: 5998/2

A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:
Nemzetgazdasági Minisztérium
Cím: 1539 Budapest, Postafiók 684
E-mail: gazdasagfejlesztes@ngm.gov.hu
Infovonal: 06 40 200-617
Honlap: www.palyazat.gov.hu

Mezőkövesdi Bútoripari Kft, 3400 Mezőkövesd, Széchenyi út 10.

Kapcsolattartó: ifj.Persze László, Tel.: 49/413-411, www.mezobutor.hu

Munka és magánélet összehangolását lehetővé tevő rugalmas foglalkoztatás bevezetése a Mezőkövesdi Bútoripari Kft.-nél

A project alapadatai:
– A kedvezményezett neve: Mezőkövesdi Bútoripari Kft.
– Projekt azonosító: : GINOP-5.3.2-16-2016-00133
– Elnyert támogatási összeg: : 9.781.847 Ft
– Támogatás mértéke: 100%
– Megvalósítási időszak: 2017.05.24-2018.05.23
– A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.05.23

A projekt tartalmának bemutatása:
A GINOP-5.3.2-16 – A rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban – rugalmas, családbarát foglalkoztatási módszerek bevezetése a munkáltatóknál konstrukció célja a munka és a magánélet összehangolását megteremtő megoldások lehetővé tétele. A konstrukció kiemelten a kisgyermeket nevelő szülök munkaerő-piacra való sikeres visszatérését, valamint a munkába való beilleszkedésüket helyezte fókuszába. A munka és a magánélet összehangolását segítő intézkedések a kisgyermeket nevelő szülőkön túl az egyéb speciális élethelyzetben lévő csoportok (pl. munka mellett tanulmányokat folytatók, idős vagy beteg családtagot ápolók stb.) foglalkoztatásának növeléséhez is hozzájárul. Mindezek megteremtésének a legfőbb eszköze a rugalmas foglalkoztatás gyakorlatának, kultúrájának terjesztése és kialakítása.
Összesen 8 munkakört és 9 főt tervez a Kft. átalakítani rugalmas foglalkoztatási formákba. A bevezetni kívánt rugalmas foglalkoztatási forma a kötetlen munkarend és a rugalmas munkaidő. A kötetlen munkarend által teljes fokú szabadságot kap a munkavállaló időbeosztás tekintetében, ezáltal a munkahelyi és magánéleti teendőit önállóan tudja saját felelősségére összehangolni. Az alábbi tevékenységek megvalósításával tervezzük a bevezetést támogatni. Az átalakított munkakörök kapcsán javasolt szervezetfejlesztést egy fő mentor kinevezésével tervezzük támogatni. A mentor már jól ismeri a feladatokat, folyamatokat. Feladatai, mentoráltak kijelölése és a tudásátadási folyamatok kiépítése lesz, feladatai egy műhelymunka keretében kerül tervezetten tisztázásra. A rugalmas foglalkoztatási forma monitorozását igény- és elégedettségmérés felvételével kívánjuk mérni, mivel indokoltnak látjuk a szervezetfejlesztési folyamat során érintett dolgozók elvárásainak tisztázását és az átalakítások beválásának követését. A változásokkal járó konfliktusok kezelésére konfliktuskezelés képzés megtartását tervezi a Kft. A hatékony bevezetés érdekében szakmailag indokoltnak tartjuk a munkafolyamatok újragondolását, a megváltozott munkarend figyelembevételével, ennek eszköze a munkafolyamat tisztázó műhelymunkák tartása lesz. Mivel a rugalmas foglalkoztatás bevezetésével más jellegű feladatokkal fognak találkozni a vezetők, ezt a változást vezetői coaching és vezetőképzés formájában tervezzük fejleszteni, hogy a vezetők a delegálási feladatkiosztási, munkaszervezési készségeik fejlődjenek. A munkaszerződések átírásához elengedhetetlen munkajogi tanácsadás igénybevétele, hogy a törvényi szabályozásnak megfelelően kerüljön bevezetésre a kötetlen munkarend és rugalmas munkaidő. A teljes folyamatot IT eszközök és szoftverek beszerzésével szeretnénk fenntarthatóvá tenni. Az átalakításban érintett munkavállalók részére távoli elérést tervezünk kiépíteni, egy arra alkalmas szervert beszerezni és a hozzá kapcsolódó hozzáférést legalább 7 főre kiépíteni, a távoli eléréshez szükséges rendszer szoftver alkalmazásokat biztosítani, hogy még inkább növelni tudjuk a munka-magánélet összehangolását.

Mezőkövesdi Bútoripari Kft., 3400 Mezőkövesd, Széchenyi út 10.

Kapcsolattartó: Dr. Persze László, Tel.: 49/413-411, www.mezobutor.hu

Sajtóközlemény: Rögzítőszerkezet burkolóelemek oldható rögzítésére egy alaptesthez, valamint burkolóelemekből álló cserélhető burkolat c. találmányhoz kapcsolódó hazai és külföldi oltalomszerzés, valamint szellemi vagyon értékelés

A MEZŐKÖVESDI BÚTORIPARI KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG GINOP-2.1.3-15-2017-00094 azonosítószámú pályázatával sikeresen pályázott a ‘Szellemi alkotások hazai és nemzetközi szellemitulajdon-védelmét szolgáló tevékenységek támogatása az alkotások hasznosulásának előmozdítása érdekében’ (GINOP-2.1.3-15) című kiírásra. A projekt keretében 3 792 600 Ft, 100%-os intenzitású vissza nem térítendő támogatást nyert el az Európai Regionális Fejlesztési Alapból.

Az elnyert összegből a MEZŐKÖVESDI BÚTORIPARI KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG a ‘Rögzítőszerkezet burkolóelemek oldható rögzítésére egy alaptesthez, valamint burkolóelemekből álló cserélhető burkolat’ c. találmányhoz kapcsolódó hazai és külföldi oltalomszerzés, valamint szellemi vagyon értékelés költségeit támogatta meg.

A Társaság megalkotta az ‘öltöztethető’ bútorcsalád projektjét. Az öltöztethető bútorrendszer alap elképzelése szerint a szobában lévő összes bútorelem (ágy, asztal, szekrény, falburkolat, stb.) külső stílusa egy borítólap átcserélésével laikusoknak is könnyen változtatható. Így az adott szoba stílusa és hangulata pillanatok alatt megváltoztatható pl. arab stílusúról barokk stílusúra.

Az elképzelést a Társaság szabadalommal védte le egy előzetes újdonságkutatás pozitív eredménye után, a bejelentés alapszáma P1600352. Jelen koncepcióval a régi bútor is képes a megújulásra, a design vagy a felületi sérülés miatt nem kell kidobni, elég a külső borítóelemeket cserélni. A fejlesztés így egy olyan újfajta megközelítésű bútor fejlesztését célozza meg, amelyet nem lehet más bútorokkal összehasonlítani. Felhasználási területét tekintve főleg szállodai és lakossági értékesítés az elképzelhető, de nem kizárt az irodai vagy közösségi alkalmazás sem. A projekt megvalósulásával egy nemzetközileg is új koncepció alapján felépülő szálloda-bútorcsalád/szisztéma jön létre.

A pályázó szervezet projektjének fizikai befejezésének a napja: 2018.06.28.

Mezőkövesdi Bútoripari Kft., 3400 Mezőkövesd, Széchenyi út 10.

Kapcsolattartó: Dr. Persze László, Tel.: 49/413-411, www.mezobutor.hu

A Mezőkövesdi Bútoripari Kft külpiaci megjelenése

A project alapadatai:
– Projekt azonosító: VEKOP-1.3.1-16-2016-00050
– Igényelt támogatás: 5.562.336 Ft
– Támogatás mértéke: 50%
– A project költségvetése: 11.124.673 Ft
– A projekt tervezett befejezése: 2019.01.31

A projekt bemutatása:
Vállalkozásunk magyar tulajdonú, jogelődje 1951-ben alakult Mezőkövesdi Asztalos Szövetkezet néven. A szövetkezeti formát 1991-ben korlátolt felelősségű társasági formára váltottuk át, amely által a mai napig Mezőkövesdi Bútoripari Kft. néven folytatjuk a működésünket. A székhelyünk Mezőkövesden, míg a fióktelephelyeink Budapesten, Miskolcon, Debrecenben és Bogácson találhatóak meg. A vállalat irodabútor gyártására és forgalmazására specializálódott az elmúlt években. Létszámunk az elmúlt években folyamatosan változott, az éppen aktuális gazdasági helyzet függvényében, árbevételünk az átalakulás óta folyamatosan változott, 2015-ben több, mint 385 millió Ft volt. Vállalkozásunkat Persze László és ifj. Persze László vezeti. A cég a kezdeti időkben a mezőkövesdi lakosság számára készített bútorokat, majd a folyamatosan növekvő igényeknek megfelelően már vállalkozások és közintézmények számára is végeztük bútorgyártó tevékenységünket. Jelenleg irodákat, hoteleket, bankokat, könyvtárakat, kórházakat és múzeumokat látunk el az általunk készített bútorokkal, mely a főtevékenységünkkel, a 3101-Irodabútor gyártásával vagyunk képesek végrehajtani. A fent felsorolt területek magas színvonalú kiszolgálásának érdekében a vállalkozásunk a lehető legmodernebb eszközökkel készíti termékeit. Tevékenységünk jelenleg az egész ország területére kiterjed, de emellett külföldi intézmények számára is készítünk bútorokat. Gyártási folyamatunk értékeli és figyelembe veszi a környezetünket, melyet az ISO14001 környezetirányítási rendszer működtetésével is bizonyítunk. Jelenleg viszonteladói üzletekkel csak Magyarországon rendelkezünk, külföldi megrendelőink németországi, osztrák, kuvaiti, orosz és ukrán megrendelők is, ehhez hozzájárul, hogy honlapunkat a magyar mellett angol és német nyelven is felkereshetik az érdeklődők, meglévő ügyfelek. Célunk a jelenlegi export tevékenységünk növelése, külpiaci jelenlétünk bővítése a kiemelt külföldi célcsoportjainkon keresztül. Kapcsolatainkat bővíteni szeretnénk Szlovéniában, valamint Németországban, export bevételeink növelésének egyik eszköze ezen országok piacaira való eljutás. Ennek elengedhetetlen feltétele az aktív piaci jelenlétünk, melynek egyik eszköze e célországokban kiállításokon való részvétel.
Ehhez igazodva választottuk meg kiállításaink helyszíneit, részt veszünk elsőként az Ambient, Ljubljana bútoripari szakkiállításon, Szlovéniában, 2018. november 07-11.között, majd 2019. január 14.20 között Kölnben, az IMM-LivingKitchen kiállításon. Minkét kiállítás célja a kapcsolatépítés, partnerbővítés és ezzel export árbevételünk növelése. A projekt megvalósításához elsődlegesen piackutatást végeztettünk el két országban a termékeinkre vonatkozóan, annak érdekében, hogy pontos képet kaphassunk az ottani piacról és a benne rejlő lehetőségekről. A projekt minél sikeresebb végrehajtása érdekében kijelölésre kerül egy fő külkereskedelmi felelős, aki a vállalkozás külkereskedelmi tevékenységeinek a koordinálásáért lesz felelős. Ezenkívül a vállalkozásunk vállalja, hogy a megvalósítási és a fenntartási időszak teljes tartalma alatt az átlagos statisztikai létszám nem csökken a bázis létszám alá.

A project megvalósulásának helyszíne:
1091 Budapest, Üllői út 19. 36835/A/29
A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:
Nemzetgazdasági Minisztérium
Cím: 1539 Budapest, Postafiók 684
E-mail: gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu
Infovonal: 06 40 200-617
Honlap: www.palyazat.gov.hu

Külpiaci megjelenés a Mezőkövesdi Bútoripari Kft

A project alapadatai:
– Projekt azonosító: GINOP-1.3.1-15-2015-00037
– Igényelt támogatás: 5.228.395 Ft
– Támogatás mértéke: 50%
– A project költségvetése: 10.456.790 Ft
– A projekt tervezett befejezése: 2019.04.30

A projekt bemutatása:
Vállalkozásunk magyar tulajdonú, jogelődje 1951-ben alakult Mezőkövesdi Asztalos Szövetkezet néven. A szövetkezeti formát 1991-ben korlátolt felelősségű társasági formára váltottuk át, amely által a mai napig Mezőkövesdi Bútoripari Kft. néven folytatjuk a működésünket. A vállalat irodabútor gyártására és forgalmazására specializálódott az elmúlt években. Jelenleg irodákat, hoteleket, bankokat, könyvtárakat, kórházakat és múzeumokat látunk el az általunk készített bútorokkal, mely a főtevékenységünkkel az -3101- Irodabútor gyártásával vagyunk képesek végrehajtani. Tevékenységünk jelenleg az egész ország területére kiterjed. Emellett a vállalkozásunk külföldi intézmények számára is készített bútorokat. Célunk a meglévő export tevékenységünk növelése, külpiaci jelenlétünk bővítése a kiemelt külföldi célcsoportjaink, a szállodák által. Kapcsolatainkat bővíteni szeretnénk Szerbiában, valamint Olaszországban, de ahhoz, hogy növelni tudjuk az export bevételeinket az előbb említett országok piacain, elengedhetetlen feltétele az aktív piaci jelenlétünk, melynek egyik eszköze kiállításokon való részvétel. A Mezőkövesdi Bútoripari Kft. célpiacai európai országok (Szerbia, Olaszország), melyhez igazodóan választottuk meg a kiállítások helyszíneit. Az első a Topola Expo nemzetközi mezőgazdasági és gazdasági kiállítás, Topola, Szerbia, Időpont: 2018.09.07-09, a második a 2019. 04.09-14. időszakban megrendezésre kerülő Salone Internazionale del Mobile, Mila´no´, Olaszorsza´g nemzetközi bu´toripari szakkia´lli´ta´s. Cégünk a saját előállítású termékeit kívánja e két kiállításra kivinni, amely az IRODABÚTOR gyártás ágazati fókuszú területéhez tartozik. Ezen helyszíneken való megjelenéstől nem csak új kapcsolatok kialakítását, hanem jelentős export növekedést is várunk. A projekt megvalósításához elsődlegesen piackutatást végeztettünk el két országban a termékeinkre vonatkozóan (Szerbia, Olaszország), annak érdekében, hogy pontos képet kaphassunk az ottani piacról és a benne rejlő lehetőségekről. Export piacunk felmérésére külső tanácsadót bíztunk meg, aki elkészítette a Piackutatás tanulmányt.

A project megvalósulásának helyszíne:
3400 Mezőkövesd, Széchenyi út 10.
A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:
Nemzetgazdasági Minisztérium
Cím: 1539 Budapest, Postafiók 684
E-mail: gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu
Infovonal: 06 40 200-617
Honlap: www.palyazat.gov.hu

© Copyright – Mezőkövesdi Bútoripari Kft.