Történetünk

„A siker egyetlen kulcsa a közös erőfeszítés, a csapatmunka, mert az önzéstől csak kisebb lesz az ember.”
/James Ramsey Ullman/

Az 1951-es kezdetektől az irodabútorok, szálloda- és közösségi illetve közületi bútorok gyártása adta a termékszerkezetünk alapjait, ám tartós sikerünk záloga abban rejlik, hogy cégünk mindig képes volt alkalmazkodni a kor kihívásaihoz.

Alapítás éve

Az kezdeti időszakban lakásbútorok (pl. 1950-es években híres Krisztina gyerekbútor család) irodabútorok (pl. Fehéroroszország Parlamentjének bútorai) és szállodai bútorok gyártása (pl. Kuwait Airport Hotel) jellemezte az akkori Szövetkezeti tevékenységeket.

Folyamatos fejlődés

Az 1991-es Korlátolt Felelősségű Társasággá történő átalakulás során, a szövetkezet tagjai közösen hozták létre a vállalatot, közös tulajdonukban folytatták a munkát. Ebben az időszakban a megváltozott politikai helyzet állította próbára a társaságot, hiszen piacainak jelentős részét elvesztette. A hazai állami irodai beszerzéseket ekkor központosított közbeszerzés keretei között valósították meg, mely pályázatnak cégünk is részese lett, és legfőképpen vezetői furnéros, magas minőségű bútorok gyártása vált hétköznapjaink legfontosabb elementumává.

Az ebből a korszakból származó magas szintű furnérkészítési és felhasználási/felületkezelési tapasztalatunk jelentős versenyelőnyt jelent számunkra a mai napig, hiszen mind kevesebb vállalkozás nyúl magabiztosan a tömörfa termékekhez. Ebből a korszakból származó bútorcsaládjainkat mai napig előszeretettel rendelik magas állami hivatali vezetők irodabútorozásakor. Ebben az időszakban lakásbútor-fejlesztésünk háttérbe szorult, tekintve, hogy a lakásbútorok minősége egyre lejjebb szorult, ám a mi erősségünk éppen a minőségi termékek gyártása volt.

Szállodabútorozásaink ebben a korszakban szintén a 4 ill. 5 csillagos szállodák bútorozása felé tolódott el.

Nyugat-európai nyitás

A gazdasági válság súlyosan érintette a bútoripar egészét, ám stabil gazdálkodásunknak és gyors alkalmazkodóképességünknek köszönhetően ezt az időszakot is sikeresen zártuk, ha nem is a szó klasszikusan vett pénzügyi értelmében, hanem a jövőbe fektetett – megtérülő – befektetések vonatkozásában.

A 2000-es évek elején a piaci kihívásokhoz igazodva, magyarországi bútorgyárként az elsők között kezdtük meg a Nyugat-Európai piacra célzott exportunkat üzletberendezés és szálloda berendezések terén. Olyan üzletberendezés óriásoknak szállítottunk be, mint az Umdasch GmBH vagy a Vitrashop. Ezen beszállítói tapasztalatok következményeként cégünk olyan kiemelkedő szakmai tudásra tett szert, mely egyedi anyagok és eljárások magabiztos kezelésével szakmailag kiemelt versenytársaink közül.

Ez időszakban tanulta meg azt is a vállalkozásunk, hogy milyen hozzáállás, munkaritmus stb. szükséges ahhoz, hogy nyugat-európai multinacionális vállalatok alkalmas partnerei lehessünk. Ezen kettős szakmai tudás mai napig messze kiemel versenytársaink közül, hiszen bátran állítjuk, nincs olyan technológia vagy alapanyag a mai – rohamosan fejlődő technológia mellett sem – mellyel ne birkóznánk meg sikeresen.

Jól jellemzi a korszakot, hogy ebben az időszakban a legmeghatározóbb élményünk az volt, hogy megtanultunk ezüstből bútort készíteni.

Design és stabil piac

Az elmúlt évtizedet vizsgálva elmondhatjuk, hogy Társaságunk sikeresen képes használni a felhalmozott tudását, hiszen kilépve a pusztán beszállítói státusból, Nyugat-Európában számos elmélyült közvetlen partneri kapcsolatot építettünk ki. A szakmai tudásunk és profi hozzáállásunk következményeként mára már KÖZVETLEN PARTNERI KAPCSOLATOT ápolunk olyan nemzetközileg is elismert márkákkal, mint a Németországi Mercedes Kereskedések Csoportja, Villeroy and Bock, vagy a Billa üzletlánc.

2018-ban megálmodtuk saját konyhabútormárkánkat, mely egy mind műszaki, mind pedig design szempontból szabadalmaztatott prémium újdonságot jelent a nemzetközi porondon is.

UKITCHEN konyhabútormárkánk elnyerte a legmagasabb szakmai körök osztatlan elismerését, mint a 2019-es IMM KÖLN leginnovatívabb konyhamárkája, és ami ennél is nagyobb elismerés számunkra, hogy konyhabútor megrendeléseink exponenciálisan nőnek azóta is, mely ékesen bizonyítja, hogy mind formavilágban, mind minőségben és értékben is a nemzetközi porondon versenyképes márkát sikerült alkotnunk.

Múltunk

Regény a Mezőkövesdi Bútoripari Kft-ről.

A sámlitól a Talizmánig -Regény a Mezőkövesdi Bútoripari kft-ről

President katalógus

PR_regi

Reneszánsz katalógus

RE_regi

© Copyright – Mezőkövesdi Bútoripari Kft.